Press ESC to close

2024 Pomodoro Takvimleri – Hedeflerinizi Takip Edin

Yeni yıl bizlere, kişisel hedeflere odaklanma ve üretkenlikte yepyeni bir başlangıç yapma fırsatı sunuyor. Pomodoro Tekniğiyle çalışan biri olarak, hedeflerimi takip edebileceğim 2024 Pomodoro takvimleri oluşturdum. Bu yazıda ücretsiz sunuyorum. Senin de bu takvimi kullanarak başarı dolu bir yıl geçirmeni dilerim.

2024 Pomodoro Takvimleri

Pomodoro tekniği, hepimizin bildiği gibi üretkenlikte bilimsel olarak kanıtlanmış bir çalışma şekli. Ben de uzun yıllardır bu teknikle çalışıyorum. Eğer bu teknikten haberdar değilsen, kullandığım programla birlikte detaylı anlatımıma buradan ulaşabilirsin.

2024 Yılı Pomodoro Takvimleri
2024 Yılı Pomodoro Takvimleri

Pomodoro Tekniği’ni kısaca anlatacak olursak, günü belirli zaman dilimlerine bölmek anlamına gelir. Bu teknikte; her çalışma döngüsüne pomo, dört çalışma döngüsüne Pomodoro denmekte. Tabi, her bir Pomo’nun süresini belirlemek size bağlıdır; genellikle bu süre standart olarak 25 dakikadır. Ben de bu şekilde çalışmaktayım ancak bazen iki pomoyu birleştirip 50 dkya uzattığım oluyor. İki dersi birleştirip blok yaptığımız zamanları hatırlayın. Çoğu zaman bundan keyif alırdık.

Esnek olun. Eğer çalışma temponuzda hedefinize sıkı sarılan biriyseniz bir pomodoro süresini siz belirleyin. Doğrusu, bu takvimde dört pomodoroluk bir düzen bulunmaktadır.

Pomodoro Takviminin Kullanımı

2024 Pomodoro takvimimindeki amacımız, yılın sonuna kadar zinciri kırmadan, her gün belirlenmiş hedeflere ulaşmak için bir Pomodoro uygulamaktır. Ben motive edici bir kaç bilim insanından tasarımlar gerçekleştirdim. Dilerseniz boş olanın da çıktısını alıp, kendi motivasyon cümlenizi ekleyip, özelleştirebilirsiniz. Kullanma aşamalarını burada sıralamak istiyorum;

  1. Çıktısını aldığımız takvimin orta kısmına hedefimizi yazıyoruz. (Hedef olabildiğince somut olmalı. Örn: Tez bitecek)
  2. Takvimimizi en çok görebileceğimiz yere asıyoruz.
  3. Her pomodoro da bir “X” atıyoruz. Eğer iki pomoysa “/”. Sadece bir pomo yaptıysanız bu “X”in bir kanadı olacak.
  4. Zinciri kırmadan ve odaklanmaya da özen göstererek yıl boyunca hedefimize çalışıyoruz.
  5. Beyin ödül sever. Bu yüzden arada takvimimizi gözlemleyip, çarpılardan oluşuyorsa bunun keyfini çıkarıyoruz.

Unutmayın bir takvim günlük 2 saate dayanır ve bu ciddi bir vakittir. Çok hedefiniz varsa ayrı çıktılar almanızı öneririm. Yine de hepsine her gün yetişmeniz mümkün olmayacaktır. Burada, takip ederek uzaklaştığınız günlerde o hedefi görüp, çalışabilirsiniz.

2024 Yılı Pomodoro Takvimi Ücretsiz İndir

Tasarımlar bana aittir. Adobe Photoshop uygulaması aracılığıyla yapılmıştır.

2024 Pomodoro Takvimi_Boş Tasarım

2024 Pomodoro Takvimi_Aziz Sancar

2024 Pomodoro Takvimi_Albert Einstein

2024 Pomodoro Takvimi_NikolaTesla

PDF Şifresi: canakademisyen.com

Deneyim ve önerilerin benim için önemli. Üretkenliğin yollarını beraber inşa edebiliriz. Takvimleri sosyal medyada etiketleyerek de paylaşabilirsiniz. Mutlu ve hedeflerinize ulaştığınız bir yıl olması dileğiyle.

Öğr.Gör. Ali Kaplan

Yazıyla ilgili geri bildirimlerinizi isterseniz aşağıda isterseniz mail yoluyla ulaşarak yapabilirsiniz. Teşekkürlerinizi sunmak için yazıyı sevdiklerinizle veya sosyal medyada paylaşmanız yeterli olacaktır. 

Bir yorum da siz bırakmaya ne dersiniz..

Ali KAPLAN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bağlantıyı kopyala